Woonzorgcentrum Hoevezavel bespaart kosten bij ontwerp van nieuw terras

Img 3019
Binnenkort ondergaat het terras van woonzorgcentrum Hoevezavel in Lommel een transformatie. Momenteel staat er vaak te veel wind en is het er in de zomer te warm waardoor het terras weinig wordt gebruikt. Tijd dus om daar verandering in te brengen. De nieuwe plannen voorzien in een groener en comfortabeler ontwerp met bomen, hagen, wilde bloemen én een zonnezeil. 
 
Het nieuwe zonnezeil wordt verankerd in de grond, maar dit kan niet zomaar overal. Onder het terras bevinden zich namelijk een 20-tal regenputten met gewapende betonnen dekplaten. Daarnaast is er centraal op het terrein ook een infiltratiebekken met een kunststof structuur. Omdat de exacte posities van het infiltratiebekken en de gewapende plaat niet gekend zijn, schakelde Tom Peels 3Dsoil in om meer duidelijkheid te krijgen over de ondergrondse situatie. 
 
"Het onderzoek van 3Dsoil was van onschatbare waarde", aldus Tom. De betonnen dekplaat bleek helemaal niet gewapend en de oriëntatie van het infiltratiebekken kwam totaal niet overeen met de bestaande plannen. Geofysisch onderzoek voorkwam potentiële beschadigingen aan de ondergrondse structuren. “Het resultaat van het onderzoek stelde ons ook in staat de verankering van het zonnezeil van in het begin correct te positioneren, wat onnodige herpositionering en extra kosten voorkwam”, getuigt Tom.  
 
Het terrasproject wordt nu niet alleen tijdig voltooid, er zijn ook kosten bespaard dankzij het precieze inzicht dat 3Dsoil heeft geboden. Op basis van de onderzoeksresultaten kon het ontwerp worden aangepast en het aantal bovengrondse verankeringen worden beperkt. Dit resulteert in een ruimer en opener terras waar de bewoners binnenkort in alle rust van kunnen genieten.
 
Woonzorgcentrum Lommel
Aanpassing Hc002

Wij helpen u graag verder met advies op maat van uw project.

Contacteer ons