Kerkstoel 2000+ zet veiligheid voorop bij laadpaleninstallatie

Aanduiding Kabeldetectie

Kerkstoel 2000+, een vooraanstaande Europese speler in prefabbeton, zet zijn vergroeningstraject op de productiesite in Grobbendonk verder. Na investeringen in zonnepanelen en energiebeheer is de elektrificatie van het wagenpark de volgende stap. De installatie van laadpalen vereist een verbinding met de hoogspanningscabine, die zich achteraan het bedrijfsterrein bevindt. De laadpalen komen helemaal vooraan op de parking. Voor de realisatie van dit project zijn dus redelijk wat graafwerken nodig.

Lokaliseren van ondergrondse kabels en leidingen

De productiesite van Kerkstoel 2000+ bestaat sinds de late jaren '60, wat het verkrijgen van een duidelijk beeld van de ondergrondse infrastructuur bemoeilijkt. Kurt Van den broeck, Senior Maintenance Engineer, stond voor de uitdaging om veilige graafwerken te plannen zonder nauwkeurige informatie over kabels en leidingen. 

Via zijn netwerk binnen de technische sector kwam hij in contact met 3Dsoil. De mogelijkheid om de positie van ondergrondse kabels en leidingen nauwkeurig te bepalen aan de hand van scantechnieken was nieuw voor Kurt.

"Ik was me er totaal niet van bewust dat 3Dsoil ons een gedetailleerd overzicht kon geven van de positie van alle kabels en leidingen, zonder dat er ook maar één schop in de grond hoefde te gaan. En dat alles binnen een zeer korte tijd en met minimale hinder," vertelt Kurt. Dankbaar voor de tip ging Kerkstoel 2000+ de samenwerking met 3Dsoil aan om de ondergrond in kaart te brengen voor de installatie van de laadpalen.

Veilig graven dankzij 3Dsoil 

Met de hulp van 3Dsoil weet Kerkstoel 2000+ waar alle ondergrondse kabels en leiding zich bevinden en kunnen ze zonder zorgen beginnen aan de installatie van de laadpalen, wat een belangrijke stap is in hun verduurzamingstraject. 

"De kosten van het geofysisch onderzoek zijn verwaarloosbaar in vergelijking met de voordelen," zegt Kurt. "We kunnen nu de graafwerken veilig en zonder verrassingen uitvoeren. Daarbovenop kan ook onze tekenaar met de verworven kennis de bestaande as-built plannen nauwkeurig gaan updaten." 

3Dsoil ontzorgt 

Deze ervaring heeft Kurt overtuigd van de waarde van geofysisch onderzoek en hij blikt dan ook tevreden terug op de samenwerking met 3Dsoil:  

"Vanaf het eerste contact had ik een heel goed gevoel bij de samenwerking. Gedurende het hele traject ben ik volledig ontzorgd, en dat bleek ook tijdens de graafwerken. Voor de aannemer was het een ware luxe om te zien dat de tracés nog duidelijk waren aangeduid, waardoor kritische zones veilig met de schop konden worden uitgegraven. En dat was maar goed ook, want dankzij het onderzoek van 3Dsoil hebben we enkele verrassingen kunnen vermijden."

Kurt Van den broeck, Senior Maintenance Engineer

Kabeldetectie Kerkstoel

Wij helpen u graag verder met advies op maat van uw project.

Contacteer ons